Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Mo Hayder – Poppenspel

Door Joop Liefaard 10 augustus 13

Poppenspel PoppenspelMo Hayder; Luitingh-Sijthoff – Amsterdam 2013WorldCatLibraryThingGoogle BooksBookFinder Binnenkort verschijnt de nieuwe thriller van Mo Hayder met als titel Poppenspel (Poppet). Het is het zesde boek in een serie met inspecteur Jack Caffery als protagonist en het vierde in de zogenaamde Wandelaar-serie. De verhalen spelen zich af in en rond Bristol. Mo Hayder debuteerde in 2000 met de thriller Vogelman die lovende kritieken kreeg. Ook haar tweede thriller De behandeling werd goed ontvangen en daarmee was de naam van Mo Hayder als vooraanstaand misdaadauteur gevestigd. Mo Hayder deinst er in haar boeken niet voor terug om bij de beschrijving van een moord of een plaats delict zeer expliciet  te werk te gaan en bijvoorbeeld autopsies gedetailleerd te documenteren. Sommige critici zijn van mening dat zij daarin veel te ver gaat; anderen prijzen haar er om. Ik heb alle boeken van Hayder gelezen en steeds met veel plezier hoewel ik de kritiek dat het gruwelijke altijd sterk benadrukt wordt, wel herken. Ik hou echter wel van een dergelijke schrijfstijl. Een moord is vaak gruwelijk, het is de realiteit en waarom moeten we onze ogen daarvoor sluiten. Haar boek Tokyo staat als sinds de publicatie hoog in mijn persoonlijke top-10.

Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Luitingh-Sijthoff te Amstedam. De volgende informatie werd door de uitgever vrijgegeven.

Als onverklaarbare stroomstoringen leiden tot een serie gruwelijke incidenten op de beveiligde krankzinnigenafdeling van Beechway, slaat de angst van de patiënten over op de medewerkers. Ondanks de aanzwellende hysterie probeert psychiatrisch verpleger AJ de rust te handhaven.

Rechercheur Jack Caffery is op zoek naar het lichaam van een vermiste vrouw. Hij weet maar al te goed hoe het voelt als je er niet in slaagt iemands geliefde te vinden. Als AJ Caffery vraagt of hij kan helpen bij de problemen in Beechway, moeten beide mannen een bittere waarheid in hun leven accepteren. Voordat ze het pure kwaad in de ogen kunnen kijken.

De recensie zal binnenkort verschijnen op Crimezone, de site voor en door thrillerfans.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus