Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Ross & Hartman – Doodskopvlinder

Door Joop Liefaard 5 maart 15

Tomas Ross, de Godfather van de Nederlandse misdaadliteratuur en Corine Hartman. de Queen of Crime van de Lage Landen, bundelden hun krachten en schreven samen Doodskopvlinder.

Ross & Hartman

Tomas Ross (1944) Tomas Ross (1944) balanceert in zijn spannende en gedurfde thrillers op de scheidslijn tussen feit en fictie. Hij schreef meer dan veertig thrillers, won drie keer De Gouden Strop en werkte als scenarioschrijver mee aan gelauwerde Nederlandse series en films.

Corine Hartman (1964) werkte land als tekstschrijver en heeft inmiddels vijftien thrillers op haar naam staan. Hartmans boeken worden geroemd om de keiharde actie en de fascinerende personages.Ze werd diverse malen genomineerd voor De Gouden Strop en won meerdere Crimezone Awards.

Doodskopvlinder wordt uitgegeven door uitgeverij Cargo te Amsterdam. De korte inhoud is als volgt.

Mei 2015. Een Nederlandse NAVO-diplomaat verdwijnt tijdens een geheime missie in het zuiden van Europa. Met hem raakt ook een vlindergids met gecodeerde informatie over Russische aanvalsplannen in Turkije spoorloos.

Doodskopvlinder

De Siciliaanse Carrie Montevagio leeft ondergedoken in Zeeland, op de vlucht voor een beruchte maffiabaas. Als de NAVO informatie ontvangt dat de maffia betrokken is bij de verdwijning van de diplomaat, wordt Carrie gevraagd om samen met de Nederlander Adam Kaplan een Special-force team te vormen om hem op te sporen. Onder supervisie van NAVO-topman Charles Cavendish besluit het team zich op te splitsen. Adam dringt de Turkse grens met het IS-kalifaat in Syrië binnen en Carrie zal eens en voor altijd moeten afrekenen met de maffia, en met haar eigen verleden.....

Doodskopvlinder spraakmakende thriller van twee meesters in het genre: Tomas Ross en Corine Hartman

Klik hier om te tweeten

Bron: Uitgeverij Cargo.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus