Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Unni Lindell – Duivelskus

Door Joop Liefaard 5 januari 13

Duivelskus DuivelskusUnni Lindell; Uitgeverij Q 2012WorldCatLibraryThingGoogle BooksBookFinder

Ik lees op dit moment de laatste misdaadroman van Unni Lindell die als Nederlandse titel Duivelskus meekreeg. Ik heb van Unni Lindell meerdere boeken gelezen en hoewel ze niet tot de absolute top behoren, zijn ze altijd plezierig om te lezen. Ik las eerder Suikerdood, Roodkapje (met een foto van de schrijfster op de vooromslag) en Boeman. Het laatste boek van deze drie vond ik het beste. Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Q te Amsterdam.

De uitgegever heeft de volgende informatie over het boek gegeven: Vivian Glenne, eind dertig en moeder van drie kinderen, wordt half begraven gevonden vlak bij haar huis. Terwijl Marian Dahle en Cato Isaksen op de zaak worden gezet, gaat Vivians oudste zoon, de 15-jarige Dan, met zijn vriend Jonas zelf op onderzoek uit.
Als blijkt dat Vivian werd gevolgd door een grijze man in een donkere BMW, wordt ook duidelijk dat zij een relatie had met deze veel oudere man. Maar wie is hij? En waarom is Vivian vermoord?

Unni LindellUnni Maria Lindell werd op op 3 april 1957 geboren in Oslo. Zij is journaliste maar het schrijversvak heeft toch altijd haar voorkeur gehad. Unni is een zeer productieve schrijfster. Van haar hand verschenen gedichten, kinderboeken en korte verhalen maar het bekendst is zij toch geworden door haar misdaadromans, meestal met hoofdinspecteur Cato Isaksen in de hoofdrol. Voor de misdaadroman Dromenvanger heeft zij in 1999 de Rivertonprijs (Rivertonprisen) gewonnen, de prijs voor de beste Noorse misdaadroman.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus