Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Wendy Walker – Niet alles is vergeten

Door Joop Liefaard 6 december 16

Onlangs verscheen de psychologische thriller Niet alles is vergeten. Het is het thrillerdebuut van de Amerikaanse schrijfster Wendy Walker. Zij studeerde aan de universiteit van Georgetown en The London School of Economics and Political Science. Ze werkte als financieel analist bij een grote bank in de Verenigde Staten en is vandaag de dag advocaat met een specialisatie in familierecht. Ze publiceerde twee romans en nu dus haar eerste thriller. Ze woont met haar gezin in Fairfield County, Connecticut.

Niet alles is vergeten wordt uitgegeven door Harper Collins Nederland. Over de inhoud van de thriller zegt de uitgever het volgende.

Als Jenny op gewelddadige en gruwelijke wijze wordt verkracht, ziet haar omgeving maar één oplossing: een experimentele drug die haar de gebeurtenis laat vergeten. Maar stress, angst en depressie blijven. Bovendien is de dader zonder Jenny’s getuigenis niet te vinden. Psychiater Alan Forrester duikt in haar geheugen. Als een herinnering gewist kan worden, kan hij ook terugkomen. Maar dit proces kan ook gemanipuleerd worden. Zeker als de psychiater ineens persoonlijk bij de zaak betrokken raakt... Niet alles is vergeten toont de kracht en de zwakte van het geheugen en laat zien hoe bedrieglijk het menselijk brein eigenlijk is.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus