Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Phoebe Locke – Schaduwman

Door Joop Liefaard 25 november 18

In januari 2019 verschijnt bij uitgeverij HarperCollins Holland de thriller Schaduwman van de Engelse schrijver/schrijfster Phoebe Locke. Over hem/haar is weinig meer bekend dan dat de naam een pseudoniem is voor een bekende Engelse schrijver/schrijfster.

Er is geen ontsnappen aan De Lange Man…

De uitgever zegt over deze thriller het volgende.

Een week nadat haar dochter Amber is geboren, pakt de jonge moeder Sadie haar biezen. Zestien jaar later staat ze ineens weer voor de deur. Langzaam probeert het gebroken gezin weer aan elkaar te wennen. Maar Sadie is psychisch onstabiel: ze ziet schaduwen, hoort stemmen en is ervan overtuigd dat Amber bij haar zou zijn weggehaald als ze niet zelf was vertrokken. En ze blijft maar praten over ‘de lange man’, die in het bos zou wonen en het op haar gemunt zou hebben. Als dochter Amber ook nog eens wordt verdacht van moord, is het familiedrama compleet.

Schaduwman

De Lange Man die zich in de schaduwen ophoudt is een van de engste figuren die je in een thriller kunt tegenkomen. Bestaat hij echt? Of is er iets anders aan de hand? Door tijdsprongen, Sadie’s visioenen en de documentaire die over Amber wordt gemaakt, krijgt Schaduwman een bijzondere structuur; langzaam ontrafelen de gebeurtenissen zich, totdat alleen de rauwe en duistere waarheid overblijft.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus