Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Sophie Hannah – Alles op het spel

Door Joop Liefaard 9 augustus 16

Alles op het spel

Op 13 september verschijnt Alles op het spel, de nieuwste thriller van  Sophie Hannah. Zij geniet grote bekendheid als schrijfster van romans, poëzie en psychologische thrillers. Ze heeft verschillende prijzen gewonnen en haar psychologische thrillers zijn in vele talen vertaald. Ook werden twee ervan bewerkt voor televisie en uitgezonden onder de titel Case Sensitive. In Gevarenzone toonde ze ons een intrigerend portret van kwaad dicht bij huis, en vestigde ze haar reputatie als een van de beste hedendaagse thrillerschrijvers. Daarna verschenen o.a. Moederziel, De lege kamer en Verborgen gebreken. Een uitstapje naar het horror-genre met Een duister koor was geen succes maar nu is ze terug met een nieuwe psychologische thriller Alles op het spel. Ze woont met haar man en twee kinderen in West Yorkshire. De thriller wordt in Nederland uitgegeven door uitgeverij De Fontein die over het boek het volgende zegt.

Justine verhuist met haar gezin naar een prachtig huis in Devon. Kort na de verhuizing begint haar dochter Ellen zich steeds meer terug te trekken, zeker nadat haar nieuwe vriend voor het leven George geschorst is van school. Justine probeert het hoofd van de school te bewegen de schorsing ongedaan te maken, maar komt erachter dat er helemaal geen sprake is van een schorsing. Sterker nog... er is helemaal geen George.

Dan beginnen de vreemde telefoontjes. Iemand probeert Justine ervan te overtuigen dat zij en Justine een gedeeld traumatisch verleden hebben. Justine heeft echter geen idee waar ze het over heeft. Wanneer de vrouw vertelt over drie graven, qua afmetingen bestemd voor twee volwassenen en een kind, begint Justine te vrezen voor de veiligheid van haar gezin. De politie kan niets doen met haar vage omschrijvingen, en Justine zal zelf achter de waarheid moeten komen. Maar daartoe zal ze eerst moeten uitvinden wie de anonieme beller is...

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus