Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Soraya Vink – Persona

Door Joop Liefaard 21 oktober 18

Op 25 oktober 2018 verschijnt bij uitgeverij HarperCollinsHolland de thriller Persona, het debuut van de Nederlandse schrijfster Soraya Vink. Zij is redactrice en recensente bij Hebban en studeerde Spaanse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht, waar ze haar voorliefde voor Spaanse literatuur ontwikkelde. In kalenderjaar 2017 was ze jurylid voor de Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandstalige misdaadroman.  
Ik heb Persona deze week met heel veel plezier gelezen. Een overtuigend debuut.

Hij is crimineel, zij een rechercheur.

Broer en zus.

Is de familieband sterker dan de wet?

Korte in houd van Persona

Na een mislukte actie is rechercheur Elvira Selas gedwongen haar carrière als undercoveragente te beëindigen. Na een jaar van de radar in de Spaanse zon keert ze terug naar de Nederlandse politie, waar ze als laatste kans aan de slag kan op de afdeling Zware Criminaliteit.

Haar eerste zaak is een raadselachtige dubbelmoord. Het eerste slachtoffer wordt aangetroffen zonder tong, het tweede mist een pink. Op beide plaatsen delict wordt een rouwkaart met een Latijnse tekst gevonden. Is Nederland in de greep van een seriemoordenaar?

Wat het politiekorps niet weet, is dat Elvira's undercovertijd bij een berucht drugskartel nog niet voorbij is. Ze vermoedt namelijk dat haar verdwenen broer nog steeds banden met deze bende onderhoudt en is vastberaden hem te vinden. Daarom moet ze terug. Terug naar een verleden waar ze het liefst ver vandaan was gebleven.

Waar ligt haar loyaliteit? Bij haar familie of bij de wet? En in hoeverre kan je de wet naar je eigen hand zetten?

De presentatie

Persona zal donderdag 25 oktober 2018 aan het publiek worden gepresenteerd. De presentatie vindt plaats bij boekhandel Scheltema, Rokin 9 in Amsterdam en begint om 18:00 uur en duurt tot 20:00 uur. Het eerste exemplaar zal Soraya Vink uitreiken aan singer/songwriter Danny Vera. 

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus