Op 24 oktober verschijnt bij uitgeverij HarperCollins Het Cassandra-effect, de nieuwste thriller van de Amerikaanse schrijfster Wendy Walker. Zij is een Amerikaanse schrijfster die aan de universiteit van Georgetown en The London School of Economics and Political Science studeerde. Ze werkte als financieel analiste bij een grote bank in de Verenigde Staten en is tegenwoordig advocate met een specialisatie in familierecht. Ze publiceerde twee romans en nu haar tweede thriller, Het Cassandra-effect. Ze woont met haar gezin in Fairfield County, Connecticut.
Haar eerste thriller Niet alles is vergeten kwam vorig jaar in Nederland op de markt. Op mij maakte die thriller diepe indruk.
Over het boek
De zusjes Tanner zijn verdwenen. Emma's auto wordt gevonden, maar van haar en Cass ontbreekt elk spoor. Drie jaar later staat Cass ineens weer bij haar moeder en stiefvader op de stoep. Ze was ontvoerd, vertelt ze, en gevangengehouden op een eiland. Terwijl ze haar verhaal doet aan forensisch psychiater Abby Winter, onthult ze ook veel over haar leven voor de verdwijning. Een leven met een narcistische moeder, een maniakale stiefvader en een manipulatieve zus. Of is Cass juist degene die manipuleert?
Wendy Walker speelt een geraffineerd spel met de veronderstellingen en vooroordelen van de lezer. Iedereen heeft iets te verbergen, macht corrumpeert en narcisme kan erfelijk zijn. Het Cassandra-effect is een beklemmende thriller over de hechte maar destructieve band die broers en zussen kunnen hebben.
Over Niet alles is vergeten
Jenny Kramer wordt op gruwelijke wijze verkracht. Na een uur wordt ze gevonden en naar een ziekenhuis gebracht. Daar geven haar moeder Charlotte en vader Tom toestemming om Jenny een experimenteel medicijn toe te dienen waarmee de herinnering aan deze schokkende gebeurtenis uitgewist zal worden. Als Charlotte en Tom het idee hebben dat Jenny als gevolg van dit medicijn haar normale leven weer zal kunnen oppakken, zitten ze er goed naast want niet alles laat zich vergeten.
De recensie kun je hier vinden.